Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie ślimaczki z makiem

Francuskie ślimaczki z makiem

Autor: dziudzia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano: 21.09.2010

Odsłon: 30579

BARDZO ŁATWE I SUPER SZYBKIE ZAJMUJE ZALEDWIE TRZY MINUTY. POLECAM DO TEGO CIASTO Z LIDLA -DOBRE I TANIE 2,50 ZŁ.OPAKOWANIE

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. NASTAWIAMY PIEKARNIK NA 220 C-BEZ TERMOOBIEGU LUB 200 C Z TERMOOBIEGIEM

  2. W MIĘDZY CZASIE CIASTO FRANCUSKIE SMARUJEMY CZYM CHCEMY- W TYM PRZYPADKU JEST TO GOTOWA MASA MAKOWA Z PUSZKI

  3. ZWIJAMY JAK ROLADĘ ,KONIEC SMARUJEMY WODĄ LUB ROTRZEPANYM JAJKIEM ABY SIĘ PRZYKLEIŁO TAK SAMO SMARUJEMY WIERZCH CIASTA

  4. KROIMY NA ŚLIMACZKI I DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OK.15-20 MIN.AŻ CIASTO SIĘ ZRUMIENI.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konia 23 marca 2012 Swietny przepis , latwy , tani i na pewno smaczny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dziudzia 26 września 2010 Tak -pieczemy na leżoncio
Ciasto nie jest mrożone i go nie rozwałkowuję poprostu rozwijamy z pergaminu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 22 września 2010 Lubię takie przepisy, gdy można szybko i efektownie przyrządzić słodki przysmak. Dla upewnienia się: ciasto francuskie nie jest mrożone i nie rozwałkowujesz go przed nałożeniem farszu (?)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 21 września 2010 Super szybkie w wykonaniu, łatwe , pięknie wyglądają i do tego z makiem mniam mniam -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 21 września 2010 uwielbiam ciasto francuskie, bo mozna wyczarowac z niego mnóstwo przeróżnych pyszności bez dużego nakładu pracy i funduszy :-) dla niespodziewanych gości w sam raz, Twój pomysł tez bardzo mi się podoba :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń