Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki z batatów, słodkich ziemniaków

Frytki z batatów, słodkich ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 393

Przepyszne słodko - pikantne zdrowe frytki. Idealne jako dodatek lub samodzielne danie.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bataty obieram, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje w równe słupki/frytki.
    Naczynie żaroodporne smaruję 2 łyżkami oleju rzepakowego (moim zdaniem jest najlepszy, oliwa z oliwek w tym przypadku miała by zbyt dominujący smak), wsypuję przyprawy w ilości wg uznania. Wkładam na to pokrojone bataty i mieszam w naczyniu, aż wszystkie frytki równomiernie się oblepią olejem i przyprawami. Zapiekam bez termoobiegu ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń