Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki - to potrawa podkarpacka a ściślej łemkowska. Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3100
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3100
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko i mleko. Miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku (bardzo istotne, aby mocno odcisnąć kapustę), drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (ja smażę na kokosowym). Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy same, bądź z sosem jogurtowo – czosnkowym.