Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Idealne na przyjęcia dziecięce.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 144
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 338
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1425
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2587
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25911
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 144
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 338
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1425
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2587
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25911
Składniki
Galaretki przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy, aby trochę przestygły oraz zgęstniały. W tym czasie przygotowujemy pomarańcze. Owoce dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżką miąższ i osuszamy skórki. Gdy galaretki zaczną tężeć, wówczas przelewamy je do owocowych miseczek.Jeżeli chcąc mieć owoc jednokolorowy, wlewamy galaretkę do pełności, a jeżeli wybieramy opcję dwukolorową galaretkę wlewamy do 1/2 wysokości skórki i wstawiamy do lodówki, aby całkowicie stężała. Dopiero wówczas możemy dolać drugą połowę. Kiedy galaretki będą już gotowe wówczas kroimy je w ćwiartki ostrym nożem. Rada: pomarańcze najlepiej jest zalewać i chłodzić w foremce do muffinek. Nie przechylają się wówczas i galaretka nam się nie rozleje:) Pozostały po galaretkach miąższ możemy przeznaczyć na sok lub po prostu zjeść go.