Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to hiszpański, pomidorowy chłodnik. Nie wiem jak Wy, ale ja, gdy nadchodzą upalne, letnie dni, na obiady serwuję różne wersje chłodników. Gdy jest gorąco, taka zimna zupa działa orzeźwiająco, pobudzająco i odświeżająco. Dzisiaj odkryłam gaspacho, które wręcz eksploduje pomidorowym, aksamitnym smakiem. Mniam :)
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 307
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9607
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6020
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2642
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 307
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9607
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6020
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2642
Składniki
Pomidory na początku należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki jednocześnie wycinając twarde części. Do blendera wrzucamy pokrojone pomidory, ogórka, 2/3 każdej papryki, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polewamy oliwą i octem i wszystko dobrze blendujemy na jednolitą masę. Gotowy chłodnik przelewamy do miski i doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Chłodnik wstawiamy minimum na godzinę do lodówki i podajemy go dobrze schłodzony. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i również przechowujemy w lodówce. Porcję tych warzyw nakładamy na środek talerza z chłodnikiem. Smacznego!!!