Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kaszą gryczaną i serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1227
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1227
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy, studzimy.
Kapustę rozbieramy na liście.
Jedną skrojoną cebulę przesmażamy na oleju. Mieszamy kaszę, podsmażoną cebulę, pokruszony twaróg, startą mozzarellę, posiekane orzechy, jajka, zmiażdżony czosnek, zioła, sól i pieprz. Masę wykładamy na liście kapusty, zwijamy w gołąbki.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na dnie brytfanny układamy plastry pomidorów, przekładając je talarkami drugiej cebuli. Na wierzch dajemy gołąbki. Zalewamy bulionem.
Przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC i pieczemy 45 minut. Gołąbki wyjmujemy na półmisek. Sos z pieczenia z pomidorami i cebulą miksujemy i podajemy do potrawy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia