Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie piwa, przypraw oraz syropu klonowego, wymieszanego z miodem. Przepyszny aromat uzyskany dzięki szałwii
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 49
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26501
Czarny Las to ciasto zainspirowane słynnym tortem o tej samej nazwie. Jest mn...
Odsłon: 821
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 49
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26501
Czarny Las to ciasto zainspirowane słynnym tortem o tej samej nazwie. Jest mn...
Odsłon: 821
Składniki
Golonki myjemy, gotujemy w bulionie warzywnym (na małym ogniu) przez 90 min z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego (długość gotowania zależy od wielkości golonek- u nas 600 g od sztuki). Następnie wyjmujemy z wywaru. Syrop, miód, piwo, przyprawę i szałwię mieszamy. Do żaroodpornego naczynia przekładamy golonki, zalewamy piwem z przyprawami i miodem. Zapiekamy 120 min w temperaturze 190°C, co 10 min polewając piwem z naczynia. Podajemy od razu po przygotowaniu.