Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostatnie takie szaleństwo, oczywiście od jutra si e odchudzamy :), golonka pyszna a kapusta jeszcze lepsza
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26529
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26529
Składniki
Golonki oczyścić, natrzeć solą i rozgniecionym czosnkiem, odstawić (najlepiej na całą noc),
Zagotować wodę, dodać golonkę, marchew, seler, ziele angielskie, ewentualnie sól, gotować ok. 1 godz,
Kapustę gotować ok 15 min, odcedzić,
Rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebule, podsmażyć, dodać kapustę, chwilę poddusić, dodać golonkę, listek laurowy, golonkę obłożyć kapustą, podlać wywarem z gotowania golonki, mięso musi być zakryte, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięska (ok 1-1,5 godz), w razie konieczności podlewać wywarem,
Jak mięso będzie miękkie, wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika,żeby się apetycznie przyrumieniło,