Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwyczajny filet na patyku a jednak greckie souvlaki mają coś w sobie:). Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki - dawno nie mieliśmy tak pysznego obiadu! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam:).
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 199
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 199
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Składniki
Filety kroimy w cienkie paski. W misce mieszamy olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny i przyprawy. Dokładamy filety, dokładnie mieszamy, odstawiamy na minimum 1 godzinę,
Pokrojone filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.