Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby duszone do sosu lub zamrożenia.

Grzyby duszone do sosu lub zamrożenia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9547

Dodano:

Odsłon: 2867

Polecam tak zrobione grzyby,zwłaszcza w zimie kiedy mamy ochotę na grzybowy sosik lub zupę.Odmrażamy doprawiamy do smaku i gotowe:)

Składniki

  • Grzyby jakie mamy(u mnie prawdziwki) około 2kg
  • Cebula 3szt.średnie
  • Masło 3/4 kostki
  • Sól,pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i zdrowe grzyby,pokroić w kostkę,przepłukać.
    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Na usmażoną cebulę dać grzybki i dusić około 35min.
    Część można zużyć do sosu na bieżąco,a pozostałe wystudzone dać do pojemników lub woreczków i zamrozić.
    Ja dałam do woreczków,mniej miejsca w zamrażarce zajmują.
    Można też dać do słoiczków,ale wtedy trzeba przez 3 dni ,po kilka godz.pasteryzować jak mięso.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń