Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opisuję tu jeden sposób, moim zdaniem - łatwiejszy. Więcej można przeczytać na blogu - zapraszam!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 660
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 534
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 660
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 534
Składniki
Marchewkę, kolendrę, gorczycę, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i czosnek oraz grzyby – tym razem kapelusze – ułożyłam w słojach.
Przyprawy, obrana surowa marchewka w plasterkach.
Przygotowałam solankę: do 1 litra filtrowanej wody dodałam łyżkę soli kamiennej, płaską łyżeczkę cukru oraz 2 łyżki soku z kiszonych ogórków.
Solankę wlałam do słoików z grzybami, zakręciłam je. Będę obserwować, czy nie dzieje się z nimi coś złego, bo trudno „utopić” kapelusze bez obciążania. Może przełożę je do kamionki, gdzie można umieścić talerzyk i obciążnik. A może powierzchnię zaleję oliwą, jak radzą mądre głowy, zastanowię się jeszcze.