Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzyby w śmietanie zapiekane

Przepis dnia 2016-02-06
Grzyby w śmietanie zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 747 Ocena: 14366

Dodano:

Odsłon: 3865

Wielbiciele grzybów leśnych będą zachwyceni :)

Składniki

  • 300 g prawdziwków
  • 50 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • pół szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 80 g startego żółtego sera
  • pieprz
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby pokroiłem w paski. Cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek i grzyby, doprawiłem solą i pieprzem. Zalałem śmietaną, gotowałem jeszcze chwilę. Przełożyłem do żaroodpornych kokilek, posypałem startym serem, zapiekłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 02 lutego 2016 Mniam! Ja chętnie się wproszę na takie pyszności ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń