Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, mocno grzybowy. Gulasz można podać ze świeżym pieczywem lub kaszą. Rodzaj mięsa jest dowolny, jednak najlepsza będzie wołowina.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
Grzybki zalewamy szklanką wrzątku, moczymy 30 minut, a następnie odcedzamy zachowując wodę i drobno siekamy. Mięso kroimy w kostkę 2 x 2cm, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i suszonym tymiankiem. Odstawiamy na godzinę. Następnie mięso oprószamy mąką i partiami obsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę szalotki. Do szalotek wlewamy wino i gotujemy kilka minut. Całość wlewamy do mięsa, dodajemy wodę z moczenia grzybków, pokrojone grzybki, wlewamy bulion, dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Mięso gotujemy pod przykryciem, aż będzie miękkie mieszając często. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy do gulaszu pod koniec gotowania. Gulasz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!