Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia czeska. Przepis na 12 osób.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Składniki
Czosnek po obraniu posiekałem , pomidory i paprykę również. Cebule , kiełbaski pokroiłem na kawałki. Na pokrojonej w kostkę słoninie podsmażyłem cebulę. Dodałem pokrojone w kostkę mięso i smażyłem aż zrobiło się jasne. Garnek zdjąłem z ognia , dodałem czosnek , pomidory , paprykę , sól , bulion , liść laurowy i paprykę w proszku. Wszystkie składniki wymieszałem i zalałem wodą. Gotowałem ok. 45 minut na małym ogniu , aby gulasz lekko bulgotał. Mieszałem od czasu do czasu . Jak mięso było już miękkie dodałem mąkę wymieszaną z 5 łyżkami wody , gotowałem ok. 20 sekund. Dodałem kiełbasę i tymianek . Zgasiłem ogień , gulasz przykryłem , odstawiłem na 10 minut. Podałem z piwem i chlebem ze smalcem.