Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...czy to jest możliwe? Z szybkowarem jak najbardziej :)
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1037
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1114
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4337
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 96
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1037
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1114
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4337
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 96
Składniki
Nie spodziewałem się, że napisanie porządnego wpisu na blogu zajmuje więcej czasu niż przygotowanie gulaszu z wołowiny. Szybkowar to diabelska machina. Znana od setek lat ale coś mało wykorzystywana w kuchni. Na blogu mamy zamiar podawać przepisy na potrawy przygotowane w szybkowarze. Na zwiększenie Waszych apetytów przepis na szybki gulasz z pręgi wołowej ... w plus minus 30 minut na stole znajdziecie parujący półmisek mięciutkiej wołowiny w sosie własnym. Pręgę kroimy w większą kostkę, cebulę w pióra, a czosnek w plasterki. Do rozgrzanego, otwartego szybkowaru dajemy małą ilość oleju i wrzucamy mięso. Podsmażamy chwilę. Dorzucamy cebulę, czosnek i przyprawy. Podsmażamy całość jakieś 5 minut.
Dodajemy wody aż przykryje mięso. Zamykamy szybkowar. Zwiększamy płomień. Gdy pierwsza para pojawi się w zaworze zakładamy regulator ciśnienia. Gdy zacznie "pyrkać" jak parowóz zmniejszamy płomień i odliczamy 25 minut.
Po tym czasie zgodnie z procedurą wypuszczamy parę, ściągamy regulator, przykrywkę i delektujemy się mięciutką wołowiną w sosie własnym. Zapraszam Was na blog chociaż tutaj także będziemy tradycyjnie wrzucać część przepisów bo Smaker to przyjazne miejsce na blogerów kulinarnych.