Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam hummus oraz awokado, dlatego postanowiłam połączyć oba smakołyki w jedną pastę. Będzie ona idealnym wyborem na śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, ale także jako dodatek do sałatek, mięs czy pieczonych warzyw. Pasta zawiera sporą ilość błonnika, białka, żelaza oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jeść tylko na zdrowie! :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5373
Składniki
Ciecierzycę odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy sok z limonki oraz posiekany czosnek i miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Do masy dodajemy pastę sezamową (tahini), wodę, kawałki awokado, kumin, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i ponownie miksujemy, łącząc wszystkie składniki. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. * Jeśli hummus jest zbyt gęsty, dodajmy więcej wody. Gotową pastę podajemy polaną olejem z awokado i posypaną ziarnami czarnuszki.
Zielony hummus będzie także świetnym dodatkiem do naleśników. Życzę smacznego! :)