Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyjskie curry z ciecierzycą

Indyjskie curry z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1970

Dodano:

Odsłon: 10915

Bardzo proste i aromatyczne danie.Idealne dla osob na diecie. (tylko 240kcal) Przepis pochodzi z ksiazki `Flat belly recipes`

Składniki

  • cebula posiekana, pol
  • ciecierzyca, 1 i 34 szklanki
  • olej, 1 lyzka
  • przyprawa curry, 2 lyzeczki
  • bulion warzywny, 250 ml
  • orzechy nerkowca, pol szklanki
  • maka ziemniaczana, 1 lyzeczka
  • swieza koledra, garsc
  • sol, pieprz
  • jogurt naturalny
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i curry podsmazyc na oleju okolo 5 min. Make wymieszac z polowa bulionu i dodac do cebuli.Zagotowac ciagle mieszajac. Nastepnie dodac reszte bulionu oraz ciecierzyce i orzechy. Gotowac 7-10min. Gotowa potrawe posypac koledra i polac jogurtem (lyzka na porcje) Podawac z chlebam naan lub roti.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

granita 25 kwietnia 2010 Masz racje Mirabelko, uzylam ciecierzycy z puszki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 marca 2010 AniolMG, granita chyba używa ciecierzycy z puszki... mam rację? U nas też ciecierzyca jest w puszkach Bonduelle, jest gotowa do jedzenia :) a to curry jest proste do zrobienia i bardzo smakowite :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AniolMG 30 marca 2010 Bardzo smaczne ,gotowalam, ale trzeba ten"groszek" namoczyc na noc i gotowac jakies 2 godziny, zeby byl miekki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń