Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4289

Dodano:

Odsłon: 18787

uwielbiane przez dzieci

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek do pieczenia,margarynę wszystko razem posiekać nożem następnie dodać żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto,podzielić na 2 części jedną wyłożyć na spód brytfanki na to poukładać jabłka które wcześniej obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Budyń gotujemy w litrze mleka według przepisu na opakowaniu i wylewamy na jabłka a następnie drugą część rozwałkowanego ciasta pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.Upieczone i wystudzone polewamy polewą czekoladową albo posypujemy cukrem pudrem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń