Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane makrelą

jajka faszerowane makrelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1707

Dodano:

Odsłon: 13813

Jajka nadziane wędzoną makrelą i delikatną , chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek . Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać jako przystawkę dla gości, na śniadanie. Bardzo ładnie będą wyglądać na wielkanocnym stole pośród bab i mazurków.

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża czerwona cebula lub dwie małe
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jak zrobić jajka faszerowane makrelą

    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy z łupinek. Jajka przekrawamy na pół , delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Oczyszczamy rybę z ości , cebulę obieramy i drobniutko kroimy w kosteczkę i łączymy oba składniki z żółtkami. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Masą faszerujemy białka jaj.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń