Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie klasyczne danie
Polecam, pychota.
Odsłon: 222
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 35
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 123
Polecam, pychota.
Odsłon: 222
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 35
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Zahartowałem zimną wodą, odcedziłem, obrałem. Przekroiłem wzdłuż na pół, delikatnie wyjąłem żółtka, które rozdrobniłem widelcem. Pomidora sparzyłem wrzątkiem, obrałem ze skórki, usunąłem cały miękki środek. Twardy miąższ pokroiłem w drobną kostkę. Mozzarellę odsączyłem z zalewy, posiekałem w bardzo drobną kostkę. Dodałem do żółtek wraz z pomidorem, szczypiorkiem i olejem. Delikatnie, ale dokładnie, wymieszałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziałem białka jaj.