Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na wielkanocne jajka to powrót do dawnej klasyki, są aromatyczne i bardzo wyraziste w smaku, polecam na smaczne świąteczne śniadanie. Tak właśnie smakuje nasza tradycja
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1925
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 20
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3062
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1925
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 20
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3062
Składniki
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby dobrze się skubały, wyjąć, wystudzić , obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Żółtka wydrążyć do miseczki, rozdrobnić łyżką lub widelcem, dodać świeżo tarty chrzan oraz majonez, osolić i doprawić pieprzem do smaku, dobrze utrzeć na gładka jednolitą masę. Napełnić masę połówki jajek, udekorować natką ułożyć na talerzu. Najlepiej smakują dobrze schłodzone. Wesołego Alleluja!