Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka mocno chrzanowe

Jajka mocno chrzanowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 516

Dodano:

Odsłon: 9679

Ten przepis na wielkanocne jajka to powrót do dawnej klasyki, są aromatyczne i bardzo wyraziste w smaku, polecam na smaczne świąteczne śniadanie. Tak właśnie smakuje nasza tradycja

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżka tartego świeżego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • Natka pietruszki do posypania
  • Sól morska do smaku
  • Świeżo mielony pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby dobrze się skubały, wyjąć, wystudzić , obrać ze skorupek, przekroić na połówki.

    Żółtka wydrążyć do miseczki, rozdrobnić łyżką lub widelcem, dodać świeżo tarty chrzan oraz majonez, osolić i doprawić pieprzem do smaku, dobrze utrzeć na gładka jednolitą masę. Napełnić masę połówki jajek, udekorować natką ułożyć na talerzu.

    Najlepiej smakują dobrze schłodzone.

    Wesołego Alleluja!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń