Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający kompot ze słodkich gruszek idealny do jesiennego obiadu.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 872
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 872
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Składniki
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wodę gotujemy i dodajemy do niej przygotowane gruszki oraz cukier, miód i kardamon. Gotujemy 10 minut następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia aby owoce jeszcze puściły sok. Pijemy na ciepło bądź też na zimno jak kto woli.