Do góry

Napoje Przepis na:

Jesienny kompot z gruszek

Jesienny kompot z gruszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6483

Dodano:

Odsłon: 1929

Pyszny rozgrzewający kompot ze słodkich gruszek idealny do jesiennego obiadu.

Składniki

  • 600 g gruszek
  • 1,5 litra wody
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżeczka kardamonu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wodę gotujemy i dodajemy do niej przygotowane gruszki oraz cukier, miód i kardamon. Gotujemy 10 minut następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia aby owoce jeszcze puściły sok. Pijemy na ciepło bądź też na zimno jak kto woli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 września 2017 To jest to :) Dobrze, że jeszcze pamiętamy, że jest coś takiego, jak kompot, a nie tylko te napoje napchane chemią do granic możliwości.
Samo zdrowie i jaki smak :)
Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń