Pyszny rozgrzewający kompot ze słodkich gruszek idealny do jesiennego obiadu.
Jesienny kompot z gruszek
Składniki
- 600 g gruszek
- 1,5 litra wody
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 płaska łyżeczka kardamonu
Składniki
- 600 g gruszek
- 1,5 litra wody
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 płaska łyżeczka kardamonu
Etapy przygotowania
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wodę gotujemy i dodajemy do niej przygotowane gruszki oraz cukier, miód i kardamon. Gotujemy 10 minut następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia aby owoce jeszcze puściły sok. Pijemy na ciepło bądź też na zimno jak kto woli.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 259
Ostatnio komentowane przepisy
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 259
Składniki
- 600 g gruszek
- 1,5 litra wody
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 płaska łyżeczka kardamonu
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wodę gotujemy i dodajemy do niej przygotowane gruszki oraz cukier, miód i kardamon. Gotujemy 10 minut następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia aby owoce jeszcze puściły sok. Pijemy na ciepło bądź też na zimno jak kto woli.
To jest to :) Dobrze, że jeszcze pamiętamy, że jest coś takiego, jak kompot, a nie tylko te napoje napchane chemią do granic możliwości. Samo zdrowie i jaki smak :)