Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je błyskawicznie i ładnie wyglądają.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8508
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2985
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8508
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2985
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Ciasto rozwijamy, wycinamy kwadraty ok. 5x5cm. Nacinamy wewnątrz narożniki na kształt litery L, i łapiąc za róg ciasta, mocujemy go w środku ciasteczka. Tak samo postępujemy z pozostałymi rogami.
Na środek nakładamy powidła i tak przygotowane ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze 220-225 stopni. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem....