Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kanapki z jajkiem i pastą tuńczykową"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
ok. 15 minut.
Jajka włożyć do lekko posolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 9-10 minut. Ugotowane na twardo jajka przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, gdy wystygną, pokroić w plastry. Ogórek i pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem. Pastę tuńczykową przyprawić do smaku pieprzem.
Na 6 kromkach rozłożyć plasterki ogórka i pomidorów. Lekko oprószyć je solą. Rozsmarować na tym pastę tuńczykową. Przykryć plasterkami jajek i pozostałymi kromkami. Kanapki pokroić na trójkąty. Spiąć wykałaczkami i udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco