Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta pekińska z selerem

Kapusta pekińska z selerem

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 377

Dodano:

Odsłon: 4228

Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego to smaczny i szybki do przygotowania dodatek do dania z mięsem.

Składniki

  • kapusta pekińska 20 dag
  • ser żółty 5 dag
  • seler konserwowy 0,5 szkl
  • kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
  • pomidor 1 szt
  • przyprawa curry 0,5 łyżeczki
  • sok z pomarańczy 2-3 łyżki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • szczypiorek usiekany 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, osuszyć i pokroić, seler i kukurydzę przełożyć na sito, osączyć.
    Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami, pomidora pokroić w kostkę.

  2. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, sok z pomarańczy i oliwę. Przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń