Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10043
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6442
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10043
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6442
Składniki
Oczyszczoną karkówkę oblepiamy dokładnie majerankiem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Na dnie żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z przykryciem) wysypujemy warstwę soli o grubości ok 1 cm, układamy na niej karkówkę i przykrywamy dokładnie pozostałą solą, wierzch skrapiamy delikatnie wodą.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na półtorej godziny, po czym ostawiamy do wystygnięcia.
Rozbijamy skorupę z soli, wyciągamy upieczone mięso i owinięte folią aluminiową przekładamy na noc do lodówki. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)