Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 270
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25224
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 270
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25224
Składniki
Oczyszczoną karkówkę oblepiamy dokładnie majerankiem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Na dnie żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z przykryciem) wysypujemy warstwę soli o grubości ok 1 cm, układamy na niej karkówkę i przykrywamy dokładnie pozostałą solą, wierzch skrapiamy delikatnie wodą.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na półtorej godziny, po czym ostawiamy do wystygnięcia.
Rozbijamy skorupę z soli, wyciągamy upieczone mięso i owinięte folią aluminiową przekładamy na noc do lodówki. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)