Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w kapuście kiszonej

Karkówka w kapuście kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 5759

Bardzo pyszne

Składniki

  • karkówka, 1 kg
  • kiszona kapusta, 1 kg
  • Jabłka antonówki, 1/4 kg
  • przyprawa pikantna do mięs i drobiu firmy kamis
  • wegeta
  • pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawę pikantną mieszamy z olejem,wkładamy wcześniej umyta i pokrojoną w plastry karkówkę i odstawiamy na 12 godzin,po upływie czasu wkładamy do żaroodpornego naczynia kapustę kiszona kroimy i kładziemy na wierzch następnie jabłka kroimy w ćwiartki i kładziemy na kapustę dodajemy parę ząbków czosnku,podlewamy wodą,szczypta wegety i szczypta pieprzu,pieczemy w piekarniku 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń