Pyszne danie na ciepłao i zimno
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami
Składniki
- 1/2 pęczka zielonych szparagów
- 5-6 jaj
- 3 młode ziemniaki
- cebula z dymką
- garść rukoli
- oliwa lub olej
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- 1/2 pęczka zielonych szparagów
- 5-6 jaj
- 3 młode ziemniaki
- cebula z dymką
- garść rukoli
- oliwa lub olej
- sól i pieprz do smaku
Etapy przygotowania
Ziemiaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju lub oliwie do miękkości, dodać posiekaną w kostkę cebulę waz z dymką a na koniec kiedy cebula będziem miękka dodać pocięte szparagi. Następnie wbić jaja do miseczki roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i zalać masą jajeczną warzywa na patelni. Można dodać trochę zielonego groszku. Smażyć na średnim ogniu a następnie włożyć do piekarnika na 10 minut nagrzanego na 180st. C. Podawać z rukolą lub ulubionymi ziołami.
Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419454
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419454
Składniki
- 1/2 pęczka zielonych szparagów
- 5-6 jaj
- 3 młode ziemniaki
- cebula z dymką
- garść rukoli
- oliwa lub olej
- sól i pieprz do smaku
Ziemiaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju lub oliwie do miękkości, dodać posiekaną w kostkę cebulę waz z dymką a na koniec kiedy cebula będziem miękka dodać pocięte szparagi. Następnie wbić jaja do miseczki roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i zalać masą jajeczną warzywa na patelni. Można dodać trochę zielonego groszku. Smażyć na średnim ogniu a następnie włożyć do piekarnika na 10 minut nagrzanego na 180st. C. Podawać z rukolą lub ulubionymi ziołami.
Wasze zdjęcia do przepisu
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👍
Ciekawy pomysł na wykorzystanie szparagów i młodych ziemniaczków, super!
Pysznie! Wersji z ziemniakami jeszcze nie robiłam, a wygląda smakowicie.
Super przepis:)
Pyszne danie :)