Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3978
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 917
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3978
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 917
Składniki
Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz. Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami. Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny. Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej. Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.