Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Składniki
Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz. Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami. Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny. Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej. Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.