Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp pieczony w cebuli

Karp pieczony w cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1604

Dodano:

Odsłon: 27294

Smaczny,zdrowy i mało pracochłonny

Składniki

  • karp ok 1,5 kg
  • sól,pieprz/świeżo mielony/,sok z cytryny,3-4 cebule,olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sprawionego karpia umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym można pokroić w dzwonka lub pozostawić w całości obłożyć pokrojoną w półkrążki ceblą.
    Tak przygotowanego odstawić na kilka godzin do lodówki

  2. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    Karpia przełożyć do naczynia,w którym będzie się piekł
    Skropić sokiem z cytryny /0,5/polać olejem /1/2 szkl / i wstawić na ok.40 min

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 27 grudnia 2013 Pyszna rybka!!! Zabieram przepis do wyprobowania. Dziekuje

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 27 grudnia 2013 O tak,był smakowity,wypróbuj i daj znać czy smakował,pozdrawiam po świętach.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 grudnia 2013 Musiał byc pyszny, zabieram do ksiązki i do wypróbowania :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń