Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp z orzechami

Przepis dnia 2012-12-23
Karp z orzechami

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7013

Dodano: 27.08.2010

Odsłon: 76307

chrupiąca skórka i delikatne mięso..........pycha

Składniki

  • 4 filety z karpia (łącznie ok.40-50 dag)
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól do smaku
  • 1 szkl.ołuskanych orzechów włoskich
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego w ziarnach
  • 4 duże ziarna ziela ang.
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy, pieprz i ziele zemleć razem na grudki podobne do bułki tartej.

  2. Rybę osolić i obtoczyć w mieszance orzechowej z obu stron.

  3. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron ( u mnie frytkownica 170 st.) aż do zrumienienie skórki.

  4. Smacznego ...i pamiętajcie że rybka lubi pływać:) Może białe winko do tego???

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 grudnia 2011 można najpierw w jaju , ale to zmieni orzechowy smak ryby, jeśli chodzi o rzechową skorupkę to troche pewnie sie obsypie, ale większość zostaje - patrz zdjęcie , smacznego

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milusia1604 15 grudnia 2011 Czy ta orzechowa panierka nie odpadnie od ryby?,Czy nie trzeba obtoczyć najpierw w jajku i dopiero smażyć???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kruszon101 07 listopada 2010 Świetny pomysł na przerobienie nudnego świątecznego karpia .
Przepis ląduje w ulubionych:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 29 sierpnia 2010 Mniam karp,mniam fotka,mniam pomysł!
Nic dodać,nic ująć ;)
Piątka!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 28 sierpnia 2010 No no pięknie, szkoda,że do świąt tak daleko bo karp najbardziej wtedy smakuje!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 28 sierpnia 2010 myślę , że inna ryba też sie nada , ja robiłam karpia bo lubimy tę rybkę, ale może warto spróbować z inną

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 28 sierpnia 2010 Pysznie wygląda!! Przepiękne zdjęcie. Pozdrawiam!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 27 sierpnia 2010 Przepięknie i przepysznie wyglądająca potrawa. Czy można ją zrobić z inną rybą, bo niestety my też nie lubimy karpia. Bardzo ładne zdjęcie.5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 27 sierpnia 2010 chociaż nie lubię karpia, na Twojego chyba bym się skusiła ... :-) widzę, że wróciłaś z urlopu z nowymi pomysłami kulinarnymi :-) pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń