Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, lekkie, smaczne...
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19184
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232066
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19184
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232066
Składniki
kasze jaglana przeplukac, ugotowac w lekko osolonej wodzie.
czosnek pokroic w plasterki, pomidorki i papryke w gruba kostke.
na rozgrzana oliwe wrzucic czosnek, smazyc ok.30 sekund, nastepnie dodac pomidory i papryke i przesmazyc jeszcze przez ok. 2 min. Nastepnie dodac 4 lyzki wody, paste pomidorowa, cukier, ocet i sol do smaku, zostawic na bardzo malym ogniu na ok.3-5 min.
krewetki wlozyc na 3 minuty do wrzatku lub gotowac przez 4-5 min w parowarze, nastepnie dodac do sosu.
na talerz wylozyc kasze, nastepnie polac sosem, udekorowac swieza bazylia, podawac z salata, np. rukola z odrobina oliwy z oliwek.