Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstał z tego co było w domu, w niespełna dwie godziny. Wszystkim smakował.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 64
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 638
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 68
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 64
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 638
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 68
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Ser, mleko, żółtka, budyń + proszek do pieczenia pomieszać przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Dodać ubite białka i delikatnie połączyć przy pomocy szpatułki. Foremkę ( 23×33) wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do foremki. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczenie 1, 5 godziny. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wyjąć sernik z foremki ( ciepły ) unosząc delikatnie za końce wystającego papieru. Pokroić. Częstować gości i domowników. Smacznego. Sernik można oczywiście oprószyć cukrem pudrem, albo polać sosem malinowym lub innym.