Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super jedzonko dla facetów :)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 255
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 975
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 538
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 758
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 255
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 975
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 538
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 758
Składniki
Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik. Podałam z ziemniakami.