Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel z czarnych jagód

Kisiel z czarnych jagód

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Kisiel z czarnych jagód"

Składniki

  • 2 szklanki jagód
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru (lub do smaku)
  • 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W garnuszku wymieszaj jagody z cukrem, sokiem z cytryny i wodą (pozostaw 1/2 szklanki), a następnie zagotuj.

  2. Do pozostałej wody dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj. Wlej do gotującej się wody z jagodami i dalej energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilkanaście sekund.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń