Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5727
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5727
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7212
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć kapelusze. Marchewki obrać, pokroić. Opieńki gotować około 15 minut w dobrze osolonej wodzie razem z marchewkami. Odcedzić. Grzyby układać warstwami w glinianym garnku. Przekładać je pokrojoną w talarki cebulą. Każdą warstwę posypać pieprzem, solą i skropić octem. Powtarzać te czynności do wyczerpania grzybów. Szczelnie przykryć garnek i pozostawić na kilka godzin. Grzyby z dodatkami dokładnie wymieszać. Tak przyrządzone grzyby są już gotowe do spożycia. Można je podawać do potraw mięsnych, jako dodatek do obiadu lub kanapek. 1 porcja - 210 kcal.