Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 351
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 396
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 379
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 314
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 351
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 396
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 379
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 314
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć kapelusze. Marchewki obrać, pokroić. Opieńki gotować około 15 minut w dobrze osolonej wodzie razem z marchewkami. Odcedzić. Grzyby układać warstwami w glinianym garnku. Przekładać je pokrojoną w talarki cebulą. Każdą warstwę posypać pieprzem, solą i skropić octem. Powtarzać te czynności do wyczerpania grzybów. Szczelnie przykryć garnek i pozostawić na kilka godzin. Grzyby z dodatkami dokładnie wymieszać. Tak przyrządzone grzyby są już gotowe do spożycia. Można je podawać do potraw mięsnych, jako dodatek do obiadu lub kanapek. 1 porcja - 210 kcal.