Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluseczki do gulaszu

Kluseczki do gulaszu

Autor: wjosna

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 94

Dodano: 22.11.2017

Odsłon: 13679

Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.

Składniki

  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 120 ml wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól,
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka, olej i wodę – całość widelcem rozrobić na gładką masę.

  2. W garnku rozgrzać wodę i lekko posolić.
    Ciasto przelewać przez druszlak, pomagając sobie łyżką - tak żeby powstały kluseczki ( ja zrobiłam to w 2 turach).

  3. Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
    Wyjmować łyżką cedzakową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

enkai 23 listopada Ciasto na nokedli powinno być gęstsze. Przeciska się je przez przypominający tarkę przyrząd http://2.bp.blogspot.com/-DaaHTNBpWQs/VDNB0EjkOFI/AAAAAAAAAd8/htu5AHDMKCQ/s1600/1.jpg.

Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marmur 23 listopada Typowe węgierskie galuszki, na Słowacji znane jako haluszki i podawane z bryndzą i skwarkami.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 22 listopada bardzo szybkie danie,myślę że na słodko :z masłem i cynamonem też będzie smakować:) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń