Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Składniki
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka, olej i wodę – całość widelcem rozrobić na gładką masę.
W garnku rozgrzać wodę i lekko posolić. Ciasto przelewać przez druszlak, pomagając sobie łyżką - tak żeby powstały kluseczki ( ja zrobiłam to w 2 turach).
Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.