Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i co, że kuchnia śląska jest ciężka i tłusta...Posiada jednak jedną wadę, która woła o pomstę do nieba. nie można przestać zajadać się tymi rarytasami. Tak bosko smakują, dlatemu nie mogliśmy się wczoraj ruszać :D
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11704
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11704
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
700 g ziemniaków gotujemy do miękkości, tłuczemy. Studzimy. Pozostałe ziemniaki ścieramy na tarce do ziemniaków, dodajemy do puree razem z mąką i solą. Wyrabiamy ciasto. Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy z masą kartoflaną (jeśli będzie za rzadka, dosypujemy mąkę). Z masy formujemy okrągłe kluski, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 5 min o d momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.