Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i tanie. Idealna propozycja na szybki obiad. Zajadają się nimi nie tylko dzieci.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Twaróg przeciśnij min. 2 razy przez praskę. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, jajka i twaróg umieść w jednym naczyniu. Wyrób ciasto. Dodaj pianę i dokładnie wymieszaj z ciastem. Odrywaj po kawałku ciasta. Formuj wałeczki. Wycinaj kluski po skosie. Wrzucaj do wrzątku. Gotuj do momentu aż wypłyną na powierzchnię.