Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i tanie. Idealna propozycja na szybki obiad. Zajadają się nimi nie tylko dzieci.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 360
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1436
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 360
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1436
Składniki
Twaróg przeciśnij min. 2 razy przez praskę. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, jajka i twaróg umieść w jednym naczyniu. Wyrób ciasto. Dodaj pianę i dokładnie wymieszaj z ciastem. Odrywaj po kawałku ciasta. Formuj wałeczki. Wycinaj kluski po skosie. Wrzucaj do wrzątku. Gotuj do momentu aż wypłyną na powierzchnię.