Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i tanie. Idealna propozycja na szybki obiad. Zajadają się nimi nie tylko dzieci.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Twaróg przeciśnij min. 2 razy przez praskę. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, jajka i twaróg umieść w jednym naczyniu. Wyrób ciasto. Dodaj pianę i dokładnie wymieszaj z ciastem. Odrywaj po kawałku ciasta. Formuj wałeczki. Wycinaj kluski po skosie. Wrzucaj do wrzątku. Gotuj do momentu aż wypłyną na powierzchnię.