Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1221
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5744
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18342
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1221
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5744
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18342
Składniki
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko, wodę i mieszamy.
Dosypujemy mąkę tak, żeby uzyskać nie za gęstą ale też nie zbyt lejącą masę.
Dzielimy ciasto na cztery równe części i do każdej dosypujemy inny kolor barwnika. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego koloru.
Naleśniki smażymy na oliwie lub oleju.
Serek ubijamy z cukrem pudrem i śmietanką. Nakładamy masę na usmażone naleśniki i zwijamy w rulon.
Dekorujemy polewą czekoladową lub owocami.