Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 604
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 51
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 367
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 604
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 51
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 367
Składniki
Owoce płuczemy szybko w wodzie i wkładamy do oddzielnych naczyń (figi i morele wkładamy razem). Następnie zalewamy owoce zimną przegotowaną wodą, tak żeby pokryła owoce. Owoce moczymy całą noc.
Oddzielnie namoczone owoce gotujemy. Do namoczonych śliwek dodajemy łyżkę cukru i tylko je zagotowujemy. Do fig i moreli dodajemy łyżkę cukru, sok z cytryny, skórkę z cytryny i gotujemy przez 5 minut. Do jabłek i gruszek dodajemy łyżkę cukru i gotujemy około 15 minut. Oddzielnie ugotowane składniki kompotu łączymy (usuwamy skórkę z cytryny) i odstawiamy do schłodzenia. Kompot można przecedzić. Podajemy go w temperaturze pokojowej.