Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj stawiamy na prostotę, troszkę z braku czasu ,troszkę z tęsknoty za smakami dzieciństwa...co nie znaczy ,że nie eksperymentujemy w kuchni :P właśnie robimy kolejną partię przetworów. Rezultaty już niedługo :D Tymczasem polecamy powrót do korzeni i smaków zamkniętych w dojrzałych owocach. Ten aromat pozostaje na wieki w naszych pamięciach.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 222
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 106
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 222
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 106
Składniki
Truskawki myjemy, osuszamy. Szypułki odrywamy ,truskawki przekładamy do słoików. My układamy zazwyczaj wrzucamy po ¾ wysokości słoika. Owoce zasypujemy cukrem ,zalewamy gorącą wodą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min.