Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Drobiowe z Majonezem.

Kotlety Drobiowe z Majonezem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 6727

Dodano:

Odsłon: 823

Rozpływające się w ustach kotlety,dzięki majonezowi,smak jest bardziej wyrazisty,a mięso delikatne i soczyste.

Składniki

  • 4 szt.
  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • 4 łyżki z czubkiem majonezu
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem.
    Zdjąć folię,przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu,z obu stron,następnie z jednej strony posmarować majonezem(na jeden kawałek mięsa jedna łyżka z czubkiem majonezu,w zależności od wielkości fileta).
    Panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,następnie w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
    Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń