Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekkie, bardzo smakowite i pożywne kotleciki z kaszy kuskus. Kotleciki są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Mogą być świetną przekąską lub samodzielnym daniem obiadowym.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1266
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1266
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem wyraźnie nad jej powierzchnię i przykrywamy na około 5 minut, aż kuskus całkowicie wchłonie bulion. Na maśle podsmażamy pokrojone drobno szalotki. Do kaszy dodajemy bułkę tartą (około 2 spore łyżki), podsmażone szalotki, wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Kotlety podajemy z warzywami oraz lekkimi sosami np. czosnkowym na bazie jogurtu. Życzę smacznego! :)