Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z resztek
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ugotowane mięso wołowe mielimy wraz z marchewką. Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na 2 łyżkach oleju, aż się zeszkli. Do mięsa dodajemy 2 jajka, 3 łyżki tartej bułki, cebulę, posiekany koperek i pieprz. Delikatnie dosalamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i z masy formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Podajemy do ziemniaków i ulubionej surówki.