Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z porami

Kotlety rybne z porami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6580

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety rybne z porami"

Składniki

  • 2 filety z miruny
  • pół pora
  • mała cebula
  • 2 małe marchewki
  • kajzerka
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki przyprawy do ryb
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę bez skóry drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj przyprawę do ryb, posiekany koperek, namoczoną w wodzie i odsączoną kajzerkę. Dodaj jajko i bułkę tartą.

  2. Cebulę i por bardzo drobno posiekaj. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie dokładnie wymieszaj z rybą.

  3. Z powstałej masy formuj kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty albo marchewką z groszkiem.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń