Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe nadziewane

Kotlety schabowe nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 662

Kotlety schabowe można przygotować z różnym nadzieniem. Dodatek dyni i winnego jabłka wspaniale się komponuje.

Składniki

  • kotlety schabowe 3 szt
  • dynia 10-15 dag
  • por mały 1 szt
  • papryka zielona 1/2 szt
  • jabłko winne 1/2 szt
  • szałwia 1 łyżeczka
  • ser żółty starty 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
  • czosnek 1/2 ząbka
  • jajko 1 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • płatki kukurydziane 1/2 szkl
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i tak jak paprykę bez nasion pokroić w słupki. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić, połączyć z serem i posiekaną szałwią, wymieszać.

  2. Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem
    .Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia.

  3. Złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

  4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń