Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z selera i pieczarek

Kotlety z selera i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10890

Dodano:

Odsłon: 289

kotlety bez mięsa też super smakują.

Składniki

  • Składniki:
  • Seler 70 dag
  • Pieczarki 20 dag
  • Ryż 10 dag
  • Jajka 1-2 szt.
  • Natka selera posiekana 2-3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko. Selera umyć i ugotować do miękkości z pieczarkami. Następnie ostudzić, obrać i zmielić z pieczarkami. Połączyć z ryżem, jajkami, posiekaną natką selera, przyprawami do smaku, dobrze wyrobić masę. Gdy masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w mące, maczać w rozmąconym jajku a na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolna sezonową surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń