Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem o bogatym smaku, jeden z lepszych jakie jadłam....
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1506
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1506
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delitkatnie oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, piec około 20-30 minut (aż skórka zczernieje). Gorące, upieczone papryki przełożyć do foliowej torebki, zawinąć, pozostawić na około 10 minut. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chilli przeciąć, wydrążyć nasionka, pokroić.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać czosnek i chilli, chwilę jeszcze smażyć. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidory razem z sokiem, chwilę dusić. Dolać bulion warzywny, gotować około 15 minut. Ewentualnie dosolić.Gotową zupkę zmiksować blenderem. Podawać z kleksem śmietanki i grzankami.
Zupa świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno jako chłodnik.