Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem paprykowo-pomidorowy

Przepis dnia 2011-05-14
Krem paprykowo-pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1654

Dodano:

Odsłon: 37795

Delikatny krem o bogatym smaku, jeden z lepszych jakie jadłam....

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delitkatnie oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, piec około 20-30 minut (aż skórka zczernieje). Gorące, upieczone papryki przełożyć do foliowej torebki, zawinąć, pozostawić na około 10 minut. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

  2. Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chilli przeciąć, wydrążyć nasionka, pokroić.

  3. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać czosnek i chilli, chwilę jeszcze smażyć. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidory razem z sokiem, chwilę dusić. Dolać bulion warzywny, gotować około 15 minut. Ewentualnie dosolić.Gotową zupkę zmiksować blenderem. Podawać z kleksem śmietanki i grzankami.

  4. Zupa świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno jako chłodnik.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaska1 11 sierpnia 2011 Super , zreszta jak wszystkie Twoje przepisy madziak.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ZBIGNIEW-Z20 30 maja 2011 Świetny prze[pis. Wszystkim gościom smakowało wyśmienicie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ZBIGNIEW-Z20 30 maja 2011 Świetny przepis . Wszystkim gościom smakowało wyśmienicie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 14 maja 2011 Koniecznie do zrobienia, niebawem... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

disgust 12 maja 2011 uwielbiam tą zupę! i bardzo często ją robie , bo wcale nie jest taka pracochłonna jak by się mogło wydawać!
naprawdę polecam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 12 maja 2011 Może z ospisu faktycznie wynika, że zupa pochłania mnóstwo czasu, ale zapeniam, poza pieczeniem papryki, wszystko przygotowujemy około 20 -25 minut . Bulion możemy zrobić oczywiście z kostki. Polecam spróbować. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 maja 2011 Wygląda apetycznie, ale również mam wrażenie że jak na zupę, to "za dużo zachodu"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kajanawakacjach 11 maja 2011 Zupa wygląda świtasko,ale mam pytanie,nie za dużo z tym roboty?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń