Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śliczne kruchutkie ciasteczka z powidłami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1190
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1190
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Masło, margaryna, jajka, śmietana mają być zimne-prosto z lodówki. Ciasto dajemy do woreczka i chowamy na 45 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy z niego małe kółka np kieliszkiem do szampana, 4 kółka to dwa ciasteczka.
Kółka sklejamy białkiem, smarujemy powidłami, zwijamy i przecinamy na pół. Płatki odchylamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor około 10-15 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.